Om mig

Jag var så trött och hade tappat bort mig själv. Jag visste inte vart jag skulle börja placera bitarna i det så kallade livspusslet – jag var så trött på att livspussla!

Trots fantastisk man, två underbara barn och ett utvecklande arbete gnagde känslan – ska det vara så här? Och vad ska jag bli när jag blir stor?

Till en början blev jag utmattad.

Sen vände det. Jag har skapat ett liv som är roligare att vara i. Jag har ett flexibelt arbete och ett liv där jag kan växla mellan lek och allvar, arbete och vila. Det är inte alltid enkelt men det är mitt!

Jag älskar kontraster! Grönkål och champagne. Yoga och styrketräning. Äventyr och stillhet.

För dig

Nu vill jag att fler ska få möjligheten att skaka av sig orealistiska förväntningar på sig själv som kvinna och mamma och hitta ett sätt att leva som passar bättre för sin egen familj och för en själv! Jag tror att vi tillsammans kan skapa en förändring där mammalivet inte behöver skava lika mycket.

Vi kan ifrågasätta ohållbara normer och normalisera att det är tufft ibland, att vara mamma. Jag tror på en blandning av lite självdistans, kunskap och återhämtning för att hitta kraft och mod att våga göra det som är bäst för oss själva. Följ mig gärna på Instagram och anmäl dig till mitt nyhetsbrev för lättåtkomliga tips och inspiration för att orka vara ”mer än bara mamma”.

Så vad gör jag?

I botten är jag socionom sedan januari 2008 och har arbetat som skolkurator, på familjecentral och som kurator på HVB-hem inom vuxenpsykiatrin och på vårdcentral. Jag har också arbetat med organisationer som konsult och bland annat tagit fram metodmaterial för mellanstadieelever.

Jag är också yogalärare och utbildad inom både dynamisk hathayoga, lugn återhämtande yinyoga och avslappningstekniken yoga nidra samt är gravidyogalärare och har vidareutbildning i bäckenbottenyoga. Du kan göra en av mina yoga nidras online.

Sedan 2011 har jag hållit i profylaxkurser och sedan 2015 har jag haft förmånen att stötta kvinnor och par under deras födslar som Doula. Numera utbildar jag doulor tillsammans med barnmorskan Märta Cullhed Engblom och vi har även skapat två digitala profylaxkurser som du kan hitta här.

Vill du ha stöd inför din födsel? Kontakta mig gärna, så kan vi prata mer. Du kan också läsa mer om vad jag kan erbjuda här.