BokklubbPodd: Gröt är också middagUncategorized

Bokklubb för mammor

Bokklubb för mammor

Jag vet att jag inte är ensam om att ha kommit av mig med läsandet under småbarnsåren men som saknade det då. Därför får podden en egen bokklubb för oss mammor.

Jag känner på mig att ni är många där ute som saknar att läsa, som kanske varken haft tid, ork eller energi att ta upp en bok när barnen var små – men som saknat det. Eller som aldrig riktigt läst men skulle vilja komma igång med det.

Själv älskar jag att läsa skönlitterärt och få försvinna iväg i en bra historia. jag tycker att det ger mig så mycket. En bra bok kan ju ge nya tankar, inspiration och framförallt underhållning och eskapism. Vilket ju aldrig är fel! Det är återhämtning för mig.

Jag hade också några år när barnen var små som bokläsandet fick stå tillbaka för annat. Och när jag var utmattad var att försvinna iväg i en härlig feel good-roman läkning. Ännu så läser jag mig till sömn för att slippa ligga med mina tankar på kvällen och somna lättare.

läsa på semestern

Bokklubb för mammor

Därför skapar jag en egen podd-bokklubb för oss mammor! Och du kan lyssna på introduktionen till den här.

Den här bokcirkeln, eller bokklubben, jag vet inte vad vi ska kalla det än, kommer att börja i sommar vecka 24 som är midsommarveckan. Vi börjar under sommaren när barnen kanske ändå har möjlighet att underhålla sig själva ett tag om de är mindre eller kanske är på läger nån vecka, och du kanske har semester. Finns det något bättre än att läsa på stranden? 

Bokklubben kommer gå till så här:

Vi börjar med ett kortare poddavsnitt om boken, veckan innan så att du hinner köpa eller låna boken och får en introduktion till den.

Sedan kontakt via mail och på instagram, så glöm inte att skriva upp dig på min maillista. 

Vi kommer ha 3-4 veckor på oss att läsa boken och i slutet av perioden hoppas jag att en eller två av er lyssnare vill vara med i podden och prata om boken tillsammans med mig. 

Jag ser väldigt mycket fram emot det här och hoppas att ni vill vara med mig!

Vad ska vi läsa?

Jag har några förhållningsregler nu när jag ska välja böcker till den här bokcirkeln. Boken behöver inte vara direkt ny men ska ha fått bra kritik. Den får inte vara för jobbig eller svårläst för ärligt talat, det har vi inte ork eller tid till. Boken ska finnas som pocket och som ljudbok och den ska handla om moderskap på ett eller annat sätt. 

Har du förslag på en bok du skulle vilja att vi har med i den här bokklubben så får du väldigt gärna höra av dig med det!

OBS. Jag kommer använda adlinks här så om du vill stötta mitt arbete med bokklubben och podden får du gärna köpa boken via länkarna här. Tack!

Vad blir bokklubbens fösta bok?

Det får du veta här! (Eller om du lyssnar på podden)

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *