BokklubbPodd: Gröt är också middagUncategorized

Bokklubben: Lektioner i kemi

Bokklubben: Lektioner i kemi

Bokklubb: Lektioner i kemi

Dags för första boken i vår bokklubb för mammor och vi ska börja med boken Lektioner i kemi av Bonnie Garmus.

Bokklubbens första bok: Lektioner i kemi

”Elizabeth Zott är ingen vanlig kvinna. Faktum är att Elizabeth Zott skulle vara den första att påpeka att det inte finns något som heter en vanlig kvinna.

Det är 1960-tal i Kalifornien. Allt Elizabeth Zott någonsin velat är att satsa på karriären som kemist, men forskningsinstitutet där hon arbetar ligger inte direkt i framkant när det kommer till jämställdhet. Livet händer och plötsligt är Elizabeth ensamstående mamma och – bisarrt nog – stjärna i Amerikas mest omtyckta matlagningsprogram Middag kl sex. Samtidigt som hennes manliga kollegor alltid antytt att köket var den enda platsen för Elizabeth visar sig hennes sällsynta närmande till matlagning (”ta en halvliter H2O och tillsätt en nypa natriumklorid”) och självständiga exempel vara banbrytande. Detta eftersom Elizabeth inte bara lär kvinnor hur man lagar mat, utan också kemins lagar och hur man ändrar status quo. Hon lär dem att en kvinnas plats är ute i världen.”

Köp gärna boken här för att stötta podden och bokklubben.

När börjar vi läsa?

Du börjar såklart att läsa eller att lyssna på boken precis när du vill. Du kan läsa mer om bokklubben här. Under vecka 24 , 17:e juni, börjar vi prata om boken på instagram om jag kommer att skicka ut ett mail, så se till att finnas med på min maillista.

Vill du prata om boken i podden med mig?

Tycker du att det här låter roligt och skulle vilja prata om boken Lektioner i kemi med mig i podden? Hör av dig! Skicka gärna ett DM på Instagram eller ett mail till info @ evagrape.se

Vi kommer spela in poddavsnittut någon gång vecka 28 eller 29 lite beroende på när du kan.

Där här kommer bli kul!

Behöver du mer sommarläsning så är det ju perfekt att köpa Lektioner i kemi på köp 4 för 3-erbjudandet!

Dela detta inlägg