Podd: Gröt är också middagUncategorized

Ekonomicoachens bästa tips för mammor

Ekonomicoachens bästa tips för mammor

Ekonomicoachen Lisa gästar podden och får oss mammor att förstå att ekonomi inte behöver vara farligt, tråkigt och skrämmande utan istället kan stärka oss! Hon menar att vi stärker oss genom att få kolla på vår ekonomi och att vi ska se det som ett verktyg att nå våra mål och leva medvetet och prioritera det som på riktigt är viktigt för oss.

lisa är ekonomicoach

Koll på ekonomin för mammor

Många, speciellt kvinnor, har en rädsla för ekonomin och en känsla av att det är grått och tråkigt. Det här gör att vi har dålig koll på både vår egen och familjens pengar. Tänk om ekonomin istället kan vara lite kul, i alla fall intressant och inte kännas så tungt och trist? För Lisa är att ha koll på sin ekonomi ett sätt att öka sitt självförtroende. Det kan också stärka oss mammor när vi själva har koll.

Personligen tycker jag att det är stärkande att just tänka att pengar är till för mig. De har inget egenvärde! Jag och min man har till exempel ett sparkonto som heter ”Resekontot”. Vi prioriterar resor och det är kul att se pengarna som finns där och som kommer bli roliga upplevelser för oss.

Lisa säger ”livet är kort” och hon prata om ”säg upp mig-kontot”, Fuck off-kapital och ”mammas må bra-konto”. Vilket sparkonto till du öppna?

Tips för att komma igång med ekonomi för mammor

Lisas kom igång-tips

  1. Få koll på dina utgifter. Finns det några ”onödiga” utgifter du egentligen inte behöver? Ta inte bort det som ger dig glädje men till exempel den där prenumerationen du ändå aldrig utnyttjar.
  2. Starta ett automatiskt sparande. Får du 100kr över efter din genomgång? Toppen, spara det!
  3. Använd ekonomin som ett verktyg att nå dina mål. Gör budget och planering till en rolig stund kanske tillsammans med eventuell partner.

Du hittar Lisa på Instagram.

Vi pratar också om att faktiskt ha med en bok om ekonomi i mammornas bokklubb. Vad tycker du om det förslaget?


Lyssna på Spotify

Lyssna på Podcaster

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *