Återhämtning

Snabb återhämtning – yoga nidra

Snabb återhämtning – yoga nidra

När jag behöver en snabb återhämtning, om jag till exempel är trött men behöver göra någonting eller ska iväg på något kul och behöver energi, då brukar jag göra en 15-20 min yoga nidra för att ”starta om systemet”.

Vad är yoga nidra?

En yoga nidra är en ledd djupavslappning som oftast leder dig igenom kroppsscanning, fokus på andetaget och visualisering. Du blir liksom lurad ner i avslappning utan att du behöver göra något annat än att följa rösten som du lyssnar på.

Du kan inte göra en yoga nidra på dig själv utan behöver följa någon annans instruktioner för att få möjlighet att släppa taget. Som tur var finns det många gratis nidror att lyssna på både på YouTube, Spotify och Soundcloud.

Du behöver kunna vara ostörd (även om jag på nyårsafton gjorde en 20 min yoga nidra med 4 stojande ungar utanför sovrumsdörren – bättre än inget!) under tiden du gör nidran och du ska kunna ligga eller halvsitta riktigt bekvämt så att din kropp kan slappna av. Det kan hända att man somnar under en yoga nidra.

plats för yoga nidra
En lugn plats att göra din yoga nidra på är bra. Det kan vara soffan eller din säng.

Jag älskar att göra yoga nidras för att det är så lättillgängligt. Jag behöver inget speciellt, det tar inte så lång tid och det ger mig mycket tillbaka i form av återhämtning, självkärlek. Och så är det ju så skönt!

Ett litet life hack jag har om jag är trött men ska göra något viktigt är att jag dricker kaffe och sen gör en 15 min yoga nidra. Då kickar kaffet in samtidigt som nidran är klar och jag får fokus och energi till det som ska göras. Men så älskar jag kaffe också.

En yoga nidra till dig

Yoga nidra manus

Är du yogalärare och vill ha en yoga nidra i till exempel slutet av din yogaklass, kan du ta del av manuset till den här yoga nidran här. Jag har en klass på Enköpings yogastudio som heter Lugn yoga nidra och den är väldigt populär.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *