Podd: Gröt är också middag

Yoga nidra – återhämtning för trötta mammor

Yoga nidra – återhämtning för trötta mammor

Veckans poddavsnitt blev två stycken. För jag älskar yoga nidra och återhämtning för oss mammor är viktigt!

I det första avsnittet ”Hur yoga nidra kan hjälpa trötta mammor berättar jag om vad yoga nidra är för något och varför jag tycker det är så fantastiskt.

För mig har verkligen den här typen av ledd djupavslappning varit en räddning på många sätt och det är nu en del av min planerade återhämtning för att orka med livet 🙂

Sedan ville jag också dela med mig av en yoga nidra och därför får ni ett extra avsnitt som helt enkelt är ”Yoga nidra – ledd djupavslappning”.

Har du 20 minuter?

Även om vissa säger att 20 minuters yoga nidra motsvarar 4 timmars sömn, så finns det ingen forskning på det MEN vi är många som kan berätta hur bra vi mår när vi faktiskt tar de där 20 minutrarna för vår återhämtning.

Har du 20 minuter, kan du leta fram det någonstans i din dag då rekommenderar jag dig verkligen att testa en yoga nidra för ditt välmåendes skull.

Passar det alla? Nej, det kan jag inte påstå. Om du är jättestressad kan du behöva röra dig innan du lägger dig ner. Om du har väldigt mycket ångest kan ditt nervsystem tycka att det är lite ”för mycket” att slappna av på det här sättet på en gång men det går ofta att i små doser och med tiden komma till längre stunder av avslappning. 

Och nej, alla gillar inte yoga nidra. Men många gör det. Du förlorar inget på att testa!

Yoga nidra är enkel typ av återhämtning.

En av de bästa grejerna med yoga nidra är att det är enkelt.

Berätta gärna om du testar och om det fungerar för dig. Jag blir också väldigt glad om du delar podden med en mamma du tror kan behöva lite påminnelse om att ta hand om sig själv också.

Ta hand om dig! Vi hörs,

Eva

Det finns tidigare inlägg om yoga nidra här på bloggen.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *